Ukrajina. Slanvjansko TV centro atkovojimas

Apie Ukrajinos įvykius.

Daugumos džiaugsmui Ukrajinos kariškiai pradėjo datyti tvarką savo valstybės teritorijoje. Ypač reikalai pasistūmėjo kai kariškiams į pagalbą atėjo nesenai suformuota Nacionalinė Gvardija.


 

Reportažo tema – Slavjansko TV centro atlaisvinimas. Šiame 18 min. vaizde yra dviejų kariškių pasisakymai – komentarai. Pirmasis ukrajinų kalba – kas šiek tiek supranta. O nuo 10:00 eina Nacionalinės Gvardijos karininko pasakojimas apie įvykius. Į ką norėčiau atkreipti dėmesį. Nacionalinė Gvardija suformuota savanorystės principu. Visi kažkodėl įsivaizduoja kad joje tik tie kuriems labiausiai rūpi t.y. ukrajinai. Vienok čia kalbantis karininkas yra visiškas rusakalbis. Intervą duoda rinkdamas žodžius, sklandžiai, apgalvotai – matosi kad ne saldafonas, o kariškis. Tiesa vietomis prasimuša kariškas žargonas ( ‘makaras’, ‘rastiažkė’), bet kalba tikrai korektiška, nors aš apiebūdindamas kai kuriuos asmenis būčiau griežčiau paporinęs . Iš kalbos matyti, kad savo piliečius kariškiai gerbia. TV bokšto atsiėmimas yra ypač svabus, ir tai patvirtina faktas, kad vietos gyventojai bijo…. “Pravyj Sektor“. Visiškai sumaltos smegenėlis maskolių informacijos kanalų, o būtent užėmę TV stotį maskoliai pirmoje eilėje įjungė rusų TV transliaciją. Žodž – daug info iš pirmų lūpų, glaustai ir aiškiai. Kas domisi -primygtinai rekomenduoju.

Kad po to kvailų klausimų neuždavinėtumėte..


 

Aušrys

Gimiau Kovo 11. Per savo gyvenimėlį pagyvenau Vilniuje, Utenos rajone, Kaune... Čia ir apsistojau. Esu KTU Energetikos fak. absolventas - inžinierius. Jaunalietuvis (yra tokia partija - "Jaunoji Lietuva") nuo 1991 metų. Pirmasis KTU Studentų Sąjungos pirmininkas. Legendinės radijo stoties "Ultra Vires" programų direktorius(bent jau man daug kas sako kad ji buvo legendinė). Dar telikas, scena, grupės ir t.t. O toliau? Visks čia normaliai yr...
Įrašas paskelbtas temoje Piktokokas ir pažymėtas .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

Parašykite komentarą